Drukke periode voor internet marketing bureaus in Nederland

In een onzekere periode van dichtgaande horecagelegenheden, beurzen die moesten sluiten en winkelstraten die leeg moesten blijven, grepen vele bedrijven naar een strohalm en vonden die in de online marketing wereld. Doordat er geen geld meer verdiend kon worden door sales en de beurzen dicht bleven was er maar één mogelijkheid; contact opnemen met een internet marketing bureau. HV Media in Veen is een SEO specialist die het in deze periode nog drukker kreeg. Zeker in deze tijd was en is het erg belangrijk om goed gevonden te worden door de juiste doelgroep. Toen de eerste lockdown kwam en vele winkels niet beschikten over een webshop was er lichte paniek. Rond de verschillende lockdowns heeft internet marketing bureau HV Media veel bedrijven op weg kunnen helpen om ze zo goed mogelijk door de pandemie te loodsen. Vaak was dit een uitdaging maar vele bedrijven werden in een korte tijd weer goed gevonden en kwamen er weer langzaamaan bovenop. Waar in vele hoeken de klappen vielen bleef internet marketing bureau HV Media buiten schot en zo konden zij nog meer betekenen voor andere bedrijven in diverse sectoren.

Internet marketing bureau en de lockdowns

Henri van HV Media blikt terug op de achterliggende periode: “Veel bedrijven maakten voor de komst van COVID-19 gebruik van traditionele verkoopkanalen. Tijdens de eerste klappen van de lockdown was dit niet meer mogelijk en was online marketing dé uitkomst om de lockdowns te overleven. Er werd bekeken op welke manier er toch omzet gegeneerd kon worden en wat er beter kon ná de corona lockdowns binnen bedrijven. In de crisis werd het als maar drukker en drukker voor ons omdat bedrijven bespaarden en dat zij nu investeerden in online marketing. Een betere vindbaarheid zorgt voor meer bezoekers, wat weer kan zorgen voor meer omzet. De handen werden in één geslagen en vele doelen werden behaald. Toch bleven er vele misvattingen in de lucht hangen over de online marketing wereld. Vele bedrijven dachten dat ze binnen no-time zouden stijgen in Google. Niets is minder waar. Hoger komen te staan in Google is leuk, maar hoog in Google blijven is een kunst. Door zichtbaar te blijven voor de doelgroep kunnen er doelen behaald worden. Als bedrijven echt organisch goed gevonden willen worden in Google, is dat een project van een langere termijn.”

Snelle resultaten behalen met een internet marketing bureau

“Tijdens de pandemie willen bedrijven zo snel mogelijk mooie online resultaten behalen. Dat is in veel gevallen gelukt maar het is enorm belangrijk om de tijd te nemen voor een goede basis van online marketing. Want wat maakt een bedrijf zo bijzonder en uniek? Wat zijn de doelen? Meer omzet of meer bezoekers? Welke zoekwoorden zijn relevant voor de juiste doelgroep? En hoe zorgt een internet marketing bureau er voor dat u ook opvalt in de zoekresultaten? Dit zijn de stappen die ondernemers vaak overslaan. Wij zeggen dan: “doe een stapje terug en bespreek alles eerst met ons zodat wij een degelijk plan van aanpak kunnen opstellen.”

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *